با این ۸ کلید، کتابهای بیشتری بخوانید
طبق آمار رسمی، میزان سرانه مطالعه در ایران سالانه، ۷۶ دقیقه است. آن هم با در نظر گرفتن روزنامه و کتابهای ادعیه و غیره!
شاید یکی از دلایلی که کم کتاب می خوانیم این است که راه درستش را بلد نیستیم.
کتاب خواندن خوب است چون نه فقط در دوران کودکی که در تمام زندگی میتواند تخیل ما را برانگیزد، ما را در آنِ واحد به دنیاهای دیگری رهسپار کند و ذهنمان را به چالش های دلپذیری بکشد.
در این راهنمای کوتاه، راههایی به شما یاد میدهیم که بتوانید کتاب بیشتری بخوانید و از بقیه جلوتر و پیشروتر باشید.
کلید اول: همیشه کتابی همراه داشته باشید
میگویند برای اینکه عادتی خوب بسازید، باید شرایط پیرامون خودتان را هم تغییر دهید.
به همراه داشتن یک کتاب، احتمال مطالعه شما را افزایش خواهد داد.
مطمئن شوید همیشه و هرجا کتابی در دسترس شما باشد. اینجوری، آسانتر میتوانید هر جا و هر وقت در مترو، اتوبوس یا در اتاق انتظار مطب پزشک، دقایقی اضافی برای خواندن دستوپا کنید. همین عادتهای کوچک می تواند با یک اثر مرکب بزرگ، پیامدهای خوشایندی برای شما داشته باشد.
شاید بگویید حسابی سرتان شلوغ است. اهمیتی ندارد! فقط سعی کنید در طول روز چند دقیقه بیشتر برای مطالعه وقت فراهم کنید، حتی اگر شده در دستشویی!
شاید بگویید کتاب برای شما بار میشود. بسیار خب! لزومی ندارد کتابی چند صد صفحهای با خود ببرید. میتوانید کتابی را در گوشی خود دانلود کنید. از سرگرفتن مطالعه یک کتاب می تواند از سرزدن به خبرخوان شبکههای اجتماعی بسیار سودمندتر باشد.
کلید دوم: عادت منظم، زمان بندی خوب!
با زمانبندی منظم و اختصاص وقت به مطالعه در هر صبح یا شب کتابخواندن را به بخشی از روال و عادت روزانه خود بدل کنید. درست مثل سر زدن به گوشی موبایل که وقت و بی وقت به سراغش میروید. تنظیم برنامه روزانه به زودی مطالعه را به یک عادت بسیار خوشایند بدل میکند.
وقت شما برای مطالعه کم است؟ خب تندخوانی را یاد بگیرید! مقالات زیادی برای یادگیری این مهارت در اینترنت موجود است.
کلید سوم: از غوغای جهان فارغ شوید!
بدون تردید، کمتر ابزاری مثل کتاب هست که ما را از این همه دغدغه و تنش دور کند و در دنیایی دلپذیر غوطه ور سازد.
هرگاه ناراحت هستید و بیحوصله و خسته از رنجهای دنیا، به کتاب پناه ببرید و در دنیاهای زیبای خیالش غرق شوید.
کتابهای خیال انگیز، رمان عاشقانه ، کتابهای معمایی و البته هرنوع کتابی که فکر میکنید حالتان را بهتر می کند. با این کار ناخودآگاه با استفاده دانش و یادگیری بیشتر، دارید مهارت اعتماد به نفس خودتان را هم بهبود میبخشید.
کلید چهارم: فهرست خواندنیها را از قبل آماده کنید
ماجراهای شرلوک هولمز؟ تاریخ تمدن؟ همیشه فهرستی از کتابهایی که میخواهید بخوانید در ذهن داشتهباشید یا آن را جایی بنویسید. وقتی به پایان رمانی میرسید، اجازه ندهید که جستوجو برای کتاب بعدی شما را از برنامهتان عقب بیندازد و از دور مطالعه خارج کند و عادت خواندن را بر هم زند.
شما باید منبعی مطمئن داشتهباشید که به آن رجوع کنید تا همیشه فهرست خواندنیهایتان تازه باشد و همواره برای خرید کتاب بعدی هیجانزده داشته باشید. شاید یک لیست از کتابهایی که امتحان پس داده باشند، بد نباشد.
کلید پنجم: نمیخواهید بخوانید؟ کتاب صوتی گوش کنید!
با شنیدن کتابهای صوتی همزمان میتوانید به کارهای دیگر هم رسیدگی کنید. شاید به جای این همه موسیقی گوش دادن، لابهلای آن، کتاب صوتی هم بگنجانید، بد نباشد. شما میتوانید هر جا و هر وقت به داستان صوتی گوش دهید: در ماشین، باشگاه ورزشی، در حالی که خانه را تمیز میکنید، موقع آشپزی و یا هنگامی که بیرون از خانه در حال دویدن هستید.
البته شاید این ایراد وارد باشد که «گوش دادن به کتاب، به معنای مطالعه نیست» در هر صورت این کار، میتواند به شما کمک کند که به عادت پیگرفتن داستان برگردید. خوب است آثاری را در آغاز در قالب فایل صوتی گوش کنید و بعد ادامه آنها را در کتاب بخوانید. کتاب صوتی رایگان هم تا دلتان بخواهد در اینترنت زیاد است!
کلید ششم: کتابی را که دوست ندارید ناتمام رها کنید
این باگ در اغلب ما وجود دارد که یک کتاب را فقط به این دلیل که شروعش کردهایم تا آخر بخوانیم. اگر فقط برای رسیدن به انتها مطالعه می کنید، ممکن است براش شما به کاری طاقتفرسا و ناخوشایند بدل شود. از ناتمام رهاکردن اثری که از آن لذت نمیبرید، احساس گناه نکنید.
خودتان را وادار نکنید که هر کتابی را که شروع کردهاید حتما به پایان ببرید. هرچه اثری که میخوانید دوستداشتنیتر باشد سریعتر آن را تمام میکنید.
کلید هفتم: وقتی به بخش هیجانانگیز رسیدید کتاب را فعلا کنار بگذارید
لابد زیاد دیدهاید که برنامههای تلویزیونی، درست در لحظه مهیج آن تمام میشوند و باید برای قسمت بعد منتظر باشید؟
این روشی است موفق برای اطمینان از اینکه بینندگان قسمت بعدی را حتما دنبال میکنند.
شما میتوانید همین ترفند جالب را برای مطالعه پیش بگیرید. درست موقعی که هیجان کتاب به اوج میرسد یا به جاهایی که شما را قلاب کرده است می رسید، از خواندن دست بکشید. این کار موجب میشود چشم انتظار فرصت بعدی برای خواندن ادامه کتاب باشید، زیرا میخواهید هر چه زودتر بدانید که چه اتفاقی میافتد.
کلید هشتم: با موضوعات مورد علاقه آغاز کنید
اگر کتابخوان حرفه ای نیستید، شروع مطالعه با یک رمان خیلی سنگین مثل «پاییز پدرسالار» ممکن است کمی دلسردتان کند.
بهتر است اوایل کار، با موضوعاتی مورد علاقه شروع کنید. به داستان علاقه داری؟ با همین داستانهای بسیار روان و فوقالعاده محمدعلی جمالزاده آغاز کنید. کتاب آموزشی دوست دارید؟ سایت «بیشتر از یک» را جستجو کنید. هر نویسندهای که از آثارش لذت میبرید را انتخاب کنید.
:: بازدید از این مطلب : 1453
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0